Gusztáv Klimt 150 éve született július 14.-én világhírű festőművész.Kiemelkedően különleges és érdekes festményeit most ékszer formájában hordhatjuk.Képeiből egy-egy részlet kiragadva került fel egy medálra vagy fülbevalóra festve.Nagyon kellemes színvilágával, az arany és a meleg színek harmóniája a fő vonala.Izgalmas kacskaringós vonalak,csigaházformák,jellemzik.Leghatásosabb képe mely mindenkire mély benyomást tesz: Az Életfa.Vallástörténeti értelemben az ókortól kezdve ismert elnevezés mely szimbolikusan összefügg egy-egy ember életével. A mesék mondák világa is foglalkozik az élet fájának különböző misztikus jelentőséggel felruházva. 

A gyöngyök a legértékesebb drágakövek közé tartoznak, már 6000 éve ékesítik az embereket. Ennek egyik oka, hogy nem szükséges megmunkálni őket, mivel természetes állapotukban is birtokolják a legkívánatosabb tulajdonságokat: a csillogást és a különleges lüsztert. Értékelésük formájuk, nagyságuk, színük, tisztaságuk és a lüszter alapján történik. Legértékesebbnek a gömb alakot tartják, a félgömb alakúakat gomb formájúaknak nevezik, míg a szabálytalanokat barokk gyöngyöknek.

Próbád a mindennapi rutinodat különlegessé tenni ezzel a Mozart arcképét ábrázoló teás csésze párral. Hallgasd hozzá az egyik legnépszerűbb operáját amit Bécsben korai halála előtt mutattak be : A varázsfuvola. Néhány érdekesség a korai munkásságáról már 11 éves korában Salzburgban előadták egyik legkorábbi zenés játékát. Wolfgang Amadeus Mozart sok zenei műfajban alkotott remekműveket. Szólóhangszerre zenekarra és kisebb együttesekre komponált művein kívül az operának is az egyik legnagyobb mestere volt.

A pécsi Zsolnay porcelángyár a magyar ipar történetének kiemelkedő, egykor külföldön is jó hírű szereplője. Fénykorát a századfordulón élte, amikor a Kárpát-medence teljes területére szállított építészeti kerámiát, dísztárgyait és porcelánkészleteit pedig (részben a saját fejlesztésű eozinnak köszönhetően) sorra díjazták a világkiállításokon.

A gyár jelenleg is Pécsett működik; területén az 2010-es Európa kulturális fővárosa évad részeként új városrészt alakítottak ki Zsolnay Kulturális Negyed néven.

Minden egyes alkotás megismételhetetlen, különleges! Számos eosin szín mellett, több kivitelezési eljárást is kifejlesztettek a Zsolnay gyárban, például a kézzel festett, maratott, márványozott eosin termékeket. Az eosint 1890-es években fejlesztette ki Zsolnay Vilmos - Petrik Lajos, a budapesti Ipariskola igazgatójának és Wartha Vince, a Műegyetem professzorának a segítségével. Elnevezése a görög "eos" (hajnalpír) szóból ered, utalva az első előállított színárnyalat halványpiros játékára.

A Hollóházi Porcelán, Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. Azon a helyen, ahol ma a vállalat épületei állnak, több mint 235 éve folyamatos ipari tevékenység zajlik. Az ország keleti csücskében, erdők között megbúvó kis manufaktúra pályafutása 1777-ben üveghutaként indult, ahol kezdetleges, de mégis szép poharak, palackok, üvegedények készültek. A XIX. század elején az üvegipar fellendült. A hollóházi huta azonban távol esett a fő közlekedési útvonalaktól, és az üveggyártáshoz szükséges nyersanyagoktól.

Astron óra kollekciónkat különös gondossággal állítottuk össze Vásárlóink részére.Az Astron svájci minőségű, jogvédett, magyar óramárka. Tervezését és gyártását egy 7 tagú órás-csoport felügyeli, akik a szervizhátteret is biztosítják.
Kollekciónk jelenleg több, mint 500 férfi és női karóra modellből, különleges ékszerórákból, valamit 100 körüli zsebóra modellből áll.

Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg a ma is ismert cég elődjét, sógorával Franz Weis-szel és Armand Kosmannal. A cég a Daniel Swarovski & Co. nevet kapta.

Az ausztriai cég ma is családi vállalkozás, melyet a család negyedik és ötödik generációja vezet.

A cégnek több divíziója is van, ezek közül csak az egyik a SWAROVSKI márkanévvel ellátott ékszer és lakásdekorációs termékeket, kiegészítőket készítő vállalat.

A Doxa óra legfőbb erénye hogy különlegességükkel, egyediségükkel és szépségükkel magával ragadják az embereket.  Svájci pontossággal,precíz mérnöki szerkezettel életre szóló megbízható órát ajándékozhat Karácsonyra! Térjen be Ékszerüzletünkbe ahol nagy választékból könnyedén megtalálhatja Ön számára megfelelő darabot.